donderdag 18 december 2014

school

De kinderen hebben vandaag hun laatste schooldag voor de vakantie gehad. Ze hebben hun poezieversjes weer opgezegd en kerstliedjes gezongen. Voor Elianne was het de eerste keer.
In haar klas, met voornamelijk 3-jarigen, sloegen de meeste kinderen dicht...wat te verwachten was op die leeftijd. Wel erg leuk om te zien met hoeveel plezier ze naar school gaat.
We zijn blij dat ze het zo naar hun zin op school hebben en goed meekomen. Jammer vinden we het dat we zo weinig contact met andere ouders hebben. Het is meer ieder voor zich, ook tussen andere ouders onderling zien we weinig interactie (behalve als ouders al langer vrienden zijn). Onze contacten liggen dus vooral buiten de school om. Ook wordt er niet zoals in Nederland veel door andere kinderen bij vriendjes gespeeld op jonge leeftijd. Bij Stan begint dat nu wel te komen

De kinderen hebben tot 12u school. Vanaf een jaar of 7 hebben ze dan smiddags wel wat huiswerk. Voor Stan, die goed meekomt, is het vaak in een kwartier tot half uur wel gedaan. Langzamerhand begint het wel meer te worden. Daarnaast doen we met Micha en Stan thuis Nederlandse taal. Komt goed uit dat ze al zo vroeg uit zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten