donderdag 18 december 2014

Maruta

3 weken geleden heeft de 20-jarige Maruta uit Valea Anilor de keuze gemaakt om God te volgen! Hij is er eigenlijk al ruim een half jaar mee bezig. Vanaf z'n 15e is hij niet meer school gegaan, geen geld voor vervoer en internaat in de grote stad. Hij doet allerlei hand- en spandiensten bij anderen in het dorp en verder werkt hij als 'dagloner'op het moment dat er ergens op het land werk is.

Elke keer als we hem ontmoeten, zit hij vol met verhalen en vragen over dingen die hij her en der opgevangen heeft over geloven, waarbij hij dan aan ons vraagt hoe het zit. Inmiddels heeft hij zelf ook al de halve bijbel gelezen, dus langzamerhand kan hij ook zelf met behulp van de bijbel antwoorden geven op zijn vragen! Ontzettend bijzonder om te zien hoe hij dingen onthoudt, hij kan alle verhalen die hij uit de bijbel gelezen heeft ongeveer letterlijk navertellen. Een mooie gave van God!

Vorige week vertelde hij hoe zijn moeder tijdens de oogmetingen 2 maanden geleden op gebed genezen was! We konden haar toen niet helpen aan een bril (ik weet niet meer precies wat haar oogprobleem was), maar hebben wel voor haar gebeden. Precies op dat moment merkte ze hoe de mist voor haar ogen verdween. Bijzonder, he?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten