woensdag 27 augustus 2014

Team uit Gorinchem


Als ‘toetje’ op de kampmaand kregen we een groep jongeren vanuit Gorinchem op bezoek.We werden erg gezegend door dit team van 18 jongeren en hun leiding. Ze hadden veel tijd gestoken in de voorbereiding en dat was duidelijk merkbaar tijdens hun verblijf. We hebben de groep vaak opgesplitst, waardoor er tegelijkertijd heel wat gebeurde. 

Een deel van hen was betrokken bij het programma tijdens het kamp in Valea Anilor, met verhalen, werkjes, clownsacts, toneelstukjes en spelletjes. Wij hoefden dus alleen maar te vertalen. Het was mooi om te zien hoe ze contacten legden met de kinderen, bij het afscheid tussen hen en de kinderen werden er heel wat tranen gelaten...Ook het enthousiasme en inzet waarmee er werd geklust was een grote bemoediging voor ons. Zo zijn er nieuwe hekken geplaatst  in Vanju Mare en Livezile en is de kelder van een oud schuurtje opgeknapt, als begin van een multifunctionele ruimte die we in Vanju Mare willen bouwen. 


Tijdens de twee bezoeken aan het ziekenhuisje  hebben we spontaan  evangelisatiedienstjes kunnen houden, waarbij we de laatste keer een groepje van ruim 10 belangstellenden hadden. 

Een hoogtepunt voor ons was de gezamelijke bbq, waarbij we de christenen uit Valea Anilor, Odoblega en Vanju Mare uitgenodigd hadden. Bijzonder om hen zo voor een keer allemaal bij elkaar te hebben en samen een te zijn in Jezus.


Graag laten we een van de deelnemers aan het woord:
Ruben: ‘’Van 22 juli tot 1 augustus hebben wij, een groep van 14 Nederlandse jongeren en 4 leiding uit Gorinchem, meegedraaid in het werk van Jeroen en Marieke Baks. We hebben ons bezig gehouden met kluswerk in Vanju Mare, Livezile en Valea Anilor, verder hebben we kinderkampen en kinderavonden mee mogen draaien en we hebben bezoekjes gebracht aan ziekenhuizen en aan Georgel (christen uit Odoblega). Tijdens deze 11 dagen hebben we gezien en gemerkt dat christen zijn niet makkelijk is in Roemenië. De christenen zijn maar een kleine groep en worden veel tegengewerkt. De jeugd daarentegen was juist erg open en enthousiast, we konden hen daarom veel vertellen, plezier geven en Gods liefde laten zien. De kinderen waren erg blij met een klein gebaar, een grap, spelletje of knuffel. Enerzijds was het mooi om dat te zien, anderzijds laat dit ook weer zien dat dit voor deze kinderen niet de normaalste zaak is. De glimlach van een kind in zo'n situatie kost ons niks maar is voor de kinderen onbetaalbaar. Tijdens onze reis hebben we ervaren dat God echt met ons meeging. Hij was er toen we genoten van de mooie momenten maar heeft ons ook uitdagingen gegeven. Als groep hebben we hier hard voor moeten werken maar met de hulp van God is dit gelukt. We zijn dan ook met een goed en voldaan gevoel teruggegaan.
Het doorzettingsvermogen en rotsvaste vertrouwen van Jeroen, Marieke, Gaby, Mari en de andere christenen waarmee zij samen werken heeft bij ons veel verwondering opgeroepen. Dit is iets wat we zeker zullen onthouden en mee nemen naar Nederland. We willen daarom ook vragen of u wilt bidden dat zij dit vertrouwen, de kracht, de energie en hun doorzettingsvermogen vast mogen houden, elke keer weer’’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten