woensdag 10 juli 2013

uitje naar Timisoara

Eind juni zijn we er 3 dagen op uit geweest met 7 meiden uit Vanju Mare. Met ons voltallige team  & kids erbij waren we met zijn 16en. We gingen naar Timisoara, waar we zelf ook gewoond hebben.
Het mooiste van de reis vonden we de band die we met de kinderen op konden bouwen. We kennen hen nu zoveel beter en weten wat hun leefwereld is. De momenten waarin we met hen baden en bijbel lazen, werden  tijdens deze 3 dagen steeds diepgaander en persoonlijker.

Aan de hand van wat foto's een verslagje:

Het grootste deel van de groep sliep bij vrienden van ons van onze tijd in Timisoara. Een bijzondere familie die op heel veel manieren een zegen zijn voor heel veel mensen. En ook voor ons. Hier nuttigden we ook de meeste maaltijden; hielden er 's middags siesta en hadden dagelijks een tijd waarin we met elkaar bijbel lazen, baden en zongen. Ook werd er op de mandoline geoefend, want op dag 2 zouden we ons eerste optreden hebben!


Op dag 1 vertrokken we rond half 7, na een reis van 5 uur (inclusief pauze's kwamen we aan in het centrum van Timisoara

picknick onderweg

 Verrassing: zomaar ergens een gratis springskussen
 De voor ons bekende duiven in Timisoara


Voor velen was de Mall het hoogtepunt van de reis. Veel van de meiden waren nog niet buiten hun eigen provincie geweest en hadden nog nauwelijks een stad gezien. laat staan zo'n groot winkelcentrum (zo groot hebben we ze in Nl ook niet). Ze waanden zich in een paleis en keken hun ogen uit.Dag 2 's ochtends gingen we naar het park voor de kinderen


Eind van de middag ontmoetten we de kinderen van Stanca, de kerk waar we deel van uitmaakten tijdens onze 2 ,5 jaar in Timisoara. Via deze kerk zijn wij en Gaby uitgezonden naar Vanju Mare en onze teamleiders leiden Stanca. 
Daarna hadden we de dienst, die we helemaal 'voor onze rekening' mochten nemen. De kinderen zongen en speelden op de mandoline, Gaby begeleide het zingen op de piano en preekte, Ionut leidde het gebed in en Jeroen had een (foto)presentatie over onze bediening in Oltenia. Met onze eigen kids erbij was het een hele uitdaging, zij waren niet meer op hun best aan het eind van de dag. 


Dag 3 gingen we eerst op bezoek bij Ingrid, waar het andere deel van de groep sliep. Zij is een Nederlandse vriendin van ons die een familiehuis heeft met 14 kinderen. Leuk  voor de rest van de groep om ook kennis met haar en de kinderen te maken en even te springen op de trampoline


Daarna stond de dierentuin op het programma

Op de terugweg hadden we de auto vol met giften van ons gastgezin. Onderweg nog even een ijsje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten